Pešter Foto-Safari

od Eur99

Opis

Pešter Foto Safari

Beskrajno prostranstvo, kilometri polja i pasnjaka, brezuljasti prevoji…Slika koja govori hiljadama rijeci….. a jedno joj je ime- Pester. Na razmedju tri sandzacke opstine Novi Pazar, Tutin i Sjenica smjestila se Pesterska visoravan. Neiscrpan izvor zdrave hrane; velika inspiracija za sanjare i radoznalce; nikada do kraja istrazena, Pesterska visoravan ostaje u iscekivanju prvih turista koji ce ostaviti trag (Karavan, autor N.N.).


1.Dan

Prihvat gostiju u podnevnim satima. Smestaj grupe – hotel Vrbak.

U 14 casova mala ćevapdžijska setnja sa ruckom u jednoj od poznatih novopazarskih ćevapdžinica. U 15 časova setnja Tijesnom čarsijom, do Altun alem dzamije pa poseta jednoj od fabrika dzins odece i obuce. Večera u nacionalnom restoranu. Nocenje.


2.Dan

Doručak. Odlazak dolinom reke Raske koja je pod zastitom UNESCO/a. Panorama nekadasnjeg najveceg ribnjaka kalifornijeske pastrmke u Evropi. Susret sa ostacima srenjovekovnog grada Rasa i Pazarišta. Nastavak putovanja. Obilazak manastira Sopocani, smestenom na izvoristu reke Raske. U nastavku putovanja prvi susret sa platotom Pestereske visoravni. Pesacka tura po lokalitetu Golać poznatom po brojnim izvorima, jamama i pećinama. U nastavku putovanja Foto safari Koštam polja i ponornice Delimeđska reka na uvoristu.

Nastavak putovanja u pravcu Gornjeg Pestera. Poseta katunima-stanovima sezonskim naseobinama seoskih domacinstava. Upoznavanje sa nacinom zivota lokalnih domacina. Rucak u prirodi sa obiljem specijaliteta sa Pestera . Degustacija domacih masnih sireva i kiselog mlijeka. Obilazak Pesterskog polja. Nastavak putovanja Preko Rasna, Tuzinja, Kamesnice… prema Dugoj Poljani. Dolazak u hotel Borovi nadomak Sjenice. Smestaj.Vecera.Nocenje.


3.Dan

Dorucak. Jutarnja šetnja trim stazom po Borićima. Napuštanje hotela i odlazak u pravcu Novog Pazara. Foto za kraj.

 

Cenovnik

Cijena aranzmana 99 eura

 (dinarska protivvrednost na dan uplate)

Baza minimum 8 putnika

Cijena obuhvata :

*smjestaj i ishranu prema programu

* Prevoz džipovima prema progamu

* Pratioca grupe

* Deset fotografija po putniku

Aranzman ne obuhvata individualne troskove

 

Odgovorni organizator Karavan international Novi Pazar

Licenca 53/2016

Vaze opsti uslovi putovanja i otkaza-YUTA standard