Krakov

od Eur99

Opis

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge.

U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.

1.dan BEOGRAD – KRAKOV

Polazak iz Beograda u 21:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifasisticke borbe. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

2.dan KRAKOV


Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.


3.dan KRAKOV – AUŠVIC/BIRKENAU


Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.


4.dan KRAKOV – RUDNIK SOLI VIELIČKA


Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv.Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.


5.dan BEOGRAD


Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Nastavak ptovanaj za Novi Pazar  u zavisnosti od večićine grupe.

 

TERMINI PUTOVANJA

 

HOTEL

 

CENA PO OSOBI


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (STADION ČAIR) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;
KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

 

Doplate i popusti:

 

Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
Doplata za 1/1 sobu 40 €,
Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 €


Aranžman obuhvata:

 

Prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
Dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
Razgledanja i obilaske prema programu,
Usluge pratioca grupe,
Usluge lokalnih vodiča,
Agencijske usluge


Aranžman ne obuhvata:

 

Fakultativne programe,
Individualne troškove,
Međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 378,00 dinara, od 19 do 70 godina 567,00 dinara i od 70 do 86 godina 1.134,00 dinara
Cene fakultativnih izleta:
Aušvic – 20 €,
Rudnik soli Vielička – 25 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
Efekt Express 4* – se nalazi na 5km od centra. Svaka soba ima kupatilo,fen, SATTV, telefon i internet . Više informacija o hotelu na www.krakowexpress.pl
Hotel Apis 3* – se nalazi blizu starog dela grada. Svaka soba ima kupatilo,fen, SATTV, telefon i internet . Više informacija o hotelu na www.hotelapis.pl

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2015 (program Dan žena) ili do 20.08.2015 (programi Proleće, Uskrs i Prvi maj) uz uvećanje od 1,5% po mesecu
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres)
5) Kreditnim karticama ALPHA BANKE (Alpha premium kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate
6) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

NAPOMENA:
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

ARANŽMAN REALIZUJEMO U SARADNJI SA PLANA TOURSOM

Jedna karta za ceo svet !

Poslovnica Centar telefon: 020 331 991: faks 020 331999

Poslovnica Autobuska telefon 020 314 513

 

Web: www.karavaninternational.comp.rs

E-mail: karavaninternational@gmail.com

E-mail: kamila1@open.telekom.rs

http://www.facebook.com/karavan.novipazar

https://twitter.com/karavaninter

Karavan na točkovima – putovanje je cilj!

Cenovnik

od  99